(0 item) - 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

 

Col d'Orcia

Col d'Orcia

Col d'Orcia inseamna "deal cu vedere spre raul Orcia". Raul Orcia marcheaza granita de sud-vest a teritoriului Brunello di Montalcino si numele fermei este intrinsec legat de locul unde sunt plantate viile. Este misiunea Col d'Orcia de a produce cele mai bune vinuri posibile ca o combinatie exceptionala de sol si clima din aceasta parte a Montalcino.
La Col d'Orcia mediul natural in care se desfasoara activitatea, este de mare valoare din punct de vedere viticol. Din acest motiv, in anul 2010 s-a luat decizia de a trece la agricultura ecologica, in scopul de a deveni cea mai mare ferma ecologica producatoare de vin din intreaga Toscana. Astfel, pe intreg teritoriul inclusiv vii, livezi de maslini si chiar gradini sunt folosite exclusiv practici agricole ecologice. Proprietarii sunt foarte mandri de aceasta realizare si definesc, pe buna dreptate, Col d'Orcia, ca o insula organica in Montalcino.
Domeniul este situat pe versantul sudic al teritoriului Montalcino si este o parte integranta din Valea Orcia, un teritoriu unic care a fost declarat parte a Patrimoniului Umanitatii in anul 2004. Pe dealul cu vedere la raul Orcia, unde sunt plantate viile, inca se mai vad si astazi maslini foarte batrani, plantati pe randuri. Ei au supravietuit mai mult de 4 secole si marturisesc unicitatea microclimatului din zona. Inca de acum 400 de ani aceasta parte a teritoriului Montalcino a fost o exploatat agricol, datorita conditiilor deosebit de favorabile de sol si clima. Viile sunt situate pe versantul sudic al teritoriului Montalcino, pe terenurile deluroase si se extind pe 540 de hectare, de la raul Orcia la satul de Sant'Angelo in Colle, la aproximativ 450 de metri altitudine.

Nu exista produse conform criteriilor selectate.