(0 item) - 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

 

Toscana

Toscana

Toscana este o regiune in centrul Italiei, avand granita cu Lazio la sud, Umbria la est, Emilia-Romagna si Liguria la nord, si cu Marea Tireniana la vest. De multe ori a fost privita ca una dintre cele mai frumoase parti ale Italiei.
Capitala regiunii este la Florenta si se imparte in 10 provincii: Arezzo, Florența, Grosseto, Livorno, Lucca, Massa Carrara, Pisa, Pistoia, Prato si Siena.
Suprafata viticola: 62.000 ha
Productia anuala de vin: vin rosu/ rosé 233.800.000 litri, vin alb: 43.400.000 litri

In Toscana, renumita pentru peisajul pitoresc, viile se intind de la munte la coasta Marii Tireniene, astfel ca temperaturile ridicate din timpul verii sunt diminuate iar conditiile climaterice sunt excelente pentru cultivarea vitei-de-vie. In Toscana apar in fiecare an mai multe vinuri decat in orice alta regiune a tarii. Toscana, alaturi de Piemont, este considerata a doua regiune de vin superior din Italia. Se cultiva atat soiuri autohtone cat si soiuri frantuzesti. Chianti, Montepulciano, Bolgheri, Maremma, Montalcino sunt zone viticole DOC sau DOCG unde se produc cele mai renumite vinuri. "Super Toscanele" este o categoria de top, denumire ce a aparut la mijlocul anilor ’60, cand un grup de producatori italieni, au inceput sa produca vinuri dupa propriile lor reguli, nerespectandu-le pe cele regionale din Chianti si au reusit sa produca in scurt timp vinuri superioare, ce au devenit celebre in intreaga lume. Primul vin de acest tip a fost Sassicaia, creatie a marchizului Mario Incisa della Rocchetta, apoi  Tiganello, primul purtator al denumirii de “super toscan”, creat de marchizul Piero Antinori, Ornellaia creat de marchizul Lodovico Antinori, Solaia tot de marchizul Piero Antinori, Fontalloro avand ca producator Felsina, Grattamacco, Lupaia, Fontalloro sau Ca’Marcanda Promis, produs de Gaja, sunt cateva “staruri” ale vinurilor Super Toscane. Celebra familie Antinori au investit recent si in Romania, au deschis crama Viile Metamorfosis, declarand ca au mare incredere in potentialul viticulturii si in viitorul tarii in general.

Articole 1 pana la 10 din 11 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2
pe pagina

Articole 1 pana la 10 din 11 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2
pe pagina