(0 item) - 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

 

Sardinia

Sardinia

Sardinia este o insula din Marea Mediterana, situata intre Peninsula Italica, coasta sudica a Frantei si coasta Tunisiei, la sud de Corsica. Insula apartine Italiei, in cadrul careia este organizata ca regiune autonoma. Sardinia are capitala la Cagliari, o suprafață de 24,090 km² si o populatie de 2,65 milioane.

Suprafata viticola: 40.000 ha
Productia anuala de vin: vin rosu/ rosé 31.300.000, vin alb: 27.300.000
Pe cea de-a doua insula mediteraneana, Sardinia, sunt produse numeroase tipuri de vin. Istoria turbulenta sub influenta cartaginezilor, romanilor, vandalilor, bizantinilor, musulmanilor si genovezilor au dus la un stil propriu care iese in mod clar in evidenta.
Vinul este cultivat in Sardinia, in special in campiile din Campidano, intre capitala si Cagliari Oristano, precum si in zona orasului Alghero. Temperaturile insulare sunt foarte diferite asa ca in nord apar vinurile albe, in sud, unde de multe ori e seceta, si in vest mai mult vinuri rosii.
Soiurile de struguri intalnite aici: Cannonau, Vermentino, Carignano, Torbato, Malavasia. Cele mai bine vinuri din Sardinia sunt expresive, concentrate si cu un corp bogat. Aici se pot aminti Cannonau di Sardegna DOC, Vermentino di Sardegna DOC, Vermentino di Gallura DOCG, Vernacia di Oristano DOC din vestul Sardiniei DOC.

4 Articol(e)

pe pagina

4 Articol(e)

pe pagina