(0 item) - 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

 

Champagne

Champagne

   Regiunea Champagne este una dintre cele mai cunoscute din toate regiunile viticole din lume. Vinul de Champagne este un adevarat simbol al Frantei. Legislatia europeana si legile celor mai multe tari impune ca termenul de "Champagne" sa fie folosit exclusiv pentru vinurile care provin din aceasta regiune. Regiunea Champagne se afla in nord-estul Frantei, in jurul oraselor Reims si Epernay, situata la aproximativ 100 de mile de Paris si la vest de Alsacia. Limitele viticole din regiunea Champagne sunt definite in mod legal si impartite in cinci districte producatoare: Aube, Côte des Blancs, Côte de Sézanne, Montagne de Reims, si Vallée de la Marne.
  Vita de vie in Champagne este plantata pe randuri foarte stricte, la intervale de maxim un metru si jumatate. Aceasta permite o buna expunere la soare si accesul cu masini agricole. Pe fiecare rand, butasii sunt plantati la intervale intre 0,90 m pana la 1,50 m (suma dintre intervalul intre randuri cu distanta intre butasi nu trebuie sa depaseasca 2,50 m). Subsolul calcaros este propice vitei de vie iar radacinile gasesc apa necesara. In acelasi timp, in Valea Marne se gaseste si solul podgoriilor din Aube care seamana cu cel burgund. Soiurile cultivate sunt:
    Chardonnay: reprezinta un sfert din regiune, mai frecvent in Cote de Blancs. Vinificat singur da “le Blanc de Blancs” – Albul dintre Albi.
    Pinot Noir: ocupa o treime din regiune. Are struguri de culoare negru-albastrui cu suc alb, cultivat in Montagne de Reims si pe Cote des Bar. In general este combinat cu  alte doua soiuri. Din aceasta planta de origine burgunda se obtin vinuri consistente si puternice.
    Pinot Meunier: reprezintă 35% din suprafata, mai rustic decat celelalte 2 soiuri. Este apreciat pentru rezistenta la climat.

Nu exista produse conform criteriilor selectate.