(0 item) - 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

 

Sicilia

Sicilia

Sicilia este una dintre regiunile autonome ale Italiei si cea mai mare insula din Marea Mediterana. Sicilia are o suprafață de 25.700 km² si 5,1 milioane de locuitori. Capitala este la Palermo si este impartita in provinciile: Palermo, Catania, Agrigento, Caltanissetta, Enna, Messina, Ragusa, Siracusa si Trapani.
Cunoscutul vulcan Etna este situat in Catania.
Suprafata viticola: 128.000 ha
Productia anuala de vin: vin rosu/ rosé 234.600.000 litri, vin alb: 382.400.000 litri

Sicilia este una dintre cele mai importante regiuni viticole din Italia. Cand grecii au colonizat insula in secolul al VIII-lea, au adus cu ei cultura vinului. Cu un climat cald, teren deluros si soluri de cele mai multe ori vulcanice, Sicilia este o regiune propice cultivarii viei. Se cultiva mai mult soiuri autohtone dar si cele internationale, iar modernizarea viticulturii siciliene a condus la vinuri promitatoare. Mai mult de doua treimi din podgorii sunt plantate cu soiuri albe: Catarratto, Grillo, Inzolia sau Trebbiano. Cele mai frecvente soiuri rosii sunt Nero d’Avola si Nerello. In mod traditional Sicilia este indisolubil legata de vinul Marsala, “inventat” in 1773 de englezul John Woodhouse si exportat in Insulele Britanice, unde a devenit repede popular. La mijlocul secolului al 19-lea, Marsala a ajuns la o calitate care se afla intre Madeira si Sherry. Moscato Passito, de asemenea clasic ca si Marsala, dar foarte rar produs, este din insula Pantelleria - o insula care este mai aproape de Tunisia decat de Sicilia. Regiuni viticole importante ar fi de amintit: in sud DOC Cerasuolo di Vittoria, DOC Etna, in jurul vulcanului omonim, DOC Faro, in nordul Messinei, Malvasia delle Lipari, Moscato di Noto, Moscato di Pantelleria si Moscato di Siracusa.

6 Articol(e)

pe pagina

6 Articol(e)

pe pagina