(0 item) - 0,00 RON

Nu aveti nici un produs in cosul de cumparaturi

 

Italia

Italia

   Nu intamplator Italia este unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din lume.Istoria lor in acest sens este foarte bogata si foarte veche deoarece romanii au adus cele mai mari contributii viticulturii europene. Ei au raspandit si dezvoltat podgoriile si calitatea vinului, au descoperit ca vasele inchise ermetic pastreaza vinul mai mult timp si ca atunci au un gust mai bun. Ei au fost primii care au folosit vase din lemn, vase din sticla si se pare ca si dopul de pluta. Propagarea cunostiintelor in intreg Imperiul Roman a dus la dezvoltarea zonelor viticole in restul Europei, unele din ele pastrandu-se si astazi.
   Productia Italiei, acum, reprezinta aproape 20% din productia mondiala de vin. Pentru a proteja calitatea produselor s-a adoptat un set legislativ de categorii de vinuri: “Vino da tavola”, IGT-Indicatie Geografica Tipica, DOC-Denumire cu Origine Controlata si DOCG- Denumire cu Origine Controlata si Garantata.
   Reputatia impresionanta a vinului italian se datoreaza atat faptului ca aici se produce si exporta mai mult vin decat in orice alta tara, dar si faptului ca ofera cea mai variata paleta de soiuri si sortimente de vin. Italia este tara cu cele mai multe soiuri autohtone de vita de vie, peste 500. Prestigiul vinurilor italienesti a fost castigat de principalele soiuri locale: Nebbiolo (in Barolo, Barbaresco si in restul Piedmontului), Sangiovese (Chianti, „Super Toscane“), Aglianico, Barbera (Barbera d’Asti), Dolcetto, Malvasia, Montepulciano, Moscato, Tocai Friulano, Trebbiano.
   In Peninsula exista 20 de regiuni viticole distincte, care pot fi impartite in trei zone geografice: regiunea nordica, centrala si de sud.

Articole 1 pana la 10 din 105 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
pe pagina

Articole 1 pana la 10 din 105 in total

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
pe pagina